Bir Dağı Aşmak. #Kapıdağ

KapidagCycleRoute

Merhaba,

Bisiklet turuma Erdekten başlayıp yine burada bitirdim. Yön olarak ise saat yönü tersinde ilerledim. Yani Tatlısu dan girip Narlı istikametine doğru gittim. Olabildiğince deniz kenarı yolları tercih ettim. Bu da turumu biraz daha zorlu hale getirdi. Yukarıda bu tur için çıkarttığım rota ve eğim haritası mevcut. Özellikle Çayağzı ile Ballıpınar arasındaki yokuşlar oldukça yorucu. Ve bu arda yol çoğunluk la asfalttan toprak yola dönüyor. Ancak çok keyifli bir rota, ne kadar vücut yorulsa da insanın ruhu dinleniyor.

Harita1 Harita2

Yukarıda da yapmış olduğum turun gps izleri ve rakamsal bilgileri mevcut. Bir günde bitirmek için oldukça zorlayıcı bir güzergah. Sabah erkenden yola çıkarak hava kararmadan bitirebilmek mümkün. Benim turum yaklaşık 12 saat sürdü ve oldukça fazla mola verdiğimi söyleyebilirim.

Kapıdağ Yarımadasında bisiklet turuna çıkmak isteyenlere önerebileceğim bazı konular var;

Öncelikle benim gibi saat yönü tersinde tur yapmanızı öneririm. Böylece zorlayıcı kısmı önce aşmış olursunuz. Ve mola ve birtakım ihtiyaçlarınız için nispeten daha gelişmiş kasabaları turun sonuna saklamış olursunuz.

Tatlısudan yola çıkarak Ballıpınar’a varmak yerine Yukarı yapıcı Köyüne çıkarak buradan Kirazlı manastırı yolu üzerinden Ballıpınara varmanızı öneriyorum. Belki denizden uzak bir başlangıç olacak ancak önceki yazımda anlattığım gibi yol üzerindeki baraj göleti, yeşillikler, Gök yüzünün ağaçlar tarafından kapalı olduğu, yol boyunca su sesleri şelale ve derelerin eşliğinde harika bir yolu tercih etmiş olacaksınız. Ayrıca Tatlısu ve Çayağzı arasında genelde balıkçı kasabaları mevcut, deniz kirli ve düzgün bir sahili yok. olan sahilleri de çöplük gibi kullanılmış. İnsanın içi sızlıyor.

Yemek için orta nokta diyebileceğim Ormanlı da mola verebilirsiniz. Biraz daha dişinizi sıkabilirseniz Turan daha gelişmiş bir kasaba olarak tercih nedeni olabilir.

Aşağıda yapmış olduğum tura ait fotoğraf galerisine göz atabilirsiniz.


Merhaba. Benim adım sıfır.

Kavgam kendimle. Yarışım, mücadelem kendimle. Yaptığım tüm yolculuklar kendi içime doğru. Şems der ki; “Ne yöne gidersen git, -doğu, batı, kuzey ya da güney- çıktığın her yolculuğu içine doğru bir seyahat olarak düşün! Kendi içine yolculuk eden kişi, sonunda arzı dolaşır.”

Arzı dolaşıyorum ben de. Farklı yönlerde aynı yere varıyor, her vardığımda daha çok yolum olduğunu görüyorum. Küçük detayların farkına varıyorum. Yolun kirli kısımlarında ne kadar çar çöp kalmışsa kaldırıp atıyorum çöp kutularına, benim, senin, onun çöpüydü bu diye ayırmadan. Temiz olmak için yerlere çöp atmamayı bilmek yetmez, Başkasının çöpünü de oradan alıp kutusuna atmayı bilmek lazım gönüllere çöp koymadan.

Başıma gelmiş her iyi şeyde bir şükür sebebi, her kötü şeyde de payımı arıyorum. Derin bir sebeple uçuşan kum tanelerini izliyorum. Zamanı dinliyor, aşkı kokluyorum. Harfler yokmuş gibi okumaya çalışıyorum detayların inceliklerini. Bir şeyler söylüyorlar anlamaya çalışıyorum.

Sıfır,

Oku…

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir